آخرین اخبار
کد مطلب: 81149
يک سال راه‌اندازي آزمايشي؛
تلويزيون اينترنتي، مي‌شود يا نمي‌شود؟
تاریخ انتشار : 1393/08/18 09:07:53
نمایش : 2764
شهريورماه سال ۹۲ بود که نخستين تلويزيون اينترنتي يا IP Media به منظور انتشار محتواي صدا و ويدئوي مجازي، مبتني بر پروتکل اينترنت و بر بستر باند پهن راه‌اندازي شد.
به گزارش سلام لردگان،؛ خدمات پخش محتواي صوتي و تصويري مبتني بر پروتکل اينترنت يا همان IP Media، ايجاد امکان ارائه کليه کانال‌هاي تلويزيوني و راديويي صدا و سيما به همراه امکان Time Shifting يا (ماشين زمان) با امکان برگرداندن زمان برنامه‌هاي در حال پخش تا ۱۲ ساعت به عقب، نگراني از دست دادن برنامه‌هاي مورد علاقه را در کاربران شبکه از بين برده و محدوديت زماني را بي معنا مي‌کند. هدف از ايجاد IP Media يا IP TV اين است که آرشيوي جامع از کليه برنامه‌هاي پخش شده شبکه‌هاي سيما تا يک ماه گذشته با قابليت دريافت و ذخيره برنامه‌ها در اختيار مخاطبان قرار بگيرد. در حالي که تلويزيون اينترنتي مي‌تواند بستر مناسبي براي توليد و انتشار محتواي داخلي باشد و مسئله محتواي داخلي نيز مدتي است در راس صحبتهاي مسئولان قرار گرفته و همه بر آن تاکيد دارند اما پس از گذشت بيش از سه سال از زمان طرح راه‌اندازي شبکه IP Media، اين شبکه به دلايل مختلف نتوانسته مخاطبان چنداني را به خود جذب کند و شايد همچنان در مرحله پايلوت و آزمايشي مانده است.

مجري طرح کيست؟
شرکت سروش رسانه بود که براي نخستين بار در کشور مجري طرح IP Media شد و با تاکيد بر اين که رسانه ملي با استفاده از فناوري روز و سيستم‌هاي اينترانت امکان دريافت صدا و تصوير را از خط تلفن ثابت و با استفاده از فيبر نوري فراهم کرده است در شهريورماه سال ۹۲ وعده داد که کاربران مي‌توانند از اين تلويزيون ملي (شيما) استفاده کنند.

اما ثبت‌نام براي متقاضيان استفاده از اين شبکه در زمان اعلام شده صورت نگرفت و قرار شد که ثبت نام اين افراد در روزهاي پاياني بهمن ماه همان سال انجام شود.

"از ويژگي‌هاي دستگاه IP دسترسي مخاطبان براي نخستين بار به کانال‌هاي تخصصي و اختصاصي شبکه سروش است که امکاني ويژه به شمار مي‌رود و کانال‌هايي نظير زندگي، کودک و نوجوان، شادي و بازپخش ماهواره‌ها که هر کدام به صورت تخصصي به موضوعي خاص خواهند پرداخت، از جمله امکانات اين دستگاه است که در اين کانال‌ها که تعداد آن‌ها به ۴۰۰ خواهد رسيد، کليه نيازهاي مخاطبان، با هر سن و جنس و سليقه در نظر گرفته خواهد شد". اين‌ها بخشي از صحبت‌هاي علي‌اصغر صديقي - مدير تامين، توليد و بسته‌بندي محتواي شبکه سروش صداوسيماي جمهوري اسلامي ايران – درباره ويژگي‌هاي تلويزيون اينترنتي است که تا به حال از سوي شرکت سروش رسانه و صداوسيما ارائه داده شده است.

چالش‌هاي پيش رو
درحالي که تاثيرگذاري رسانه‌هايي مانند تلويزيون و اينترنت در زندگي مردم امروزه غيرقابل انکار است اما با توجه به بررسي‌هاي صورت گرفته اين تلويزيون اينترنتي به خوبي نتوانسته است جاي خود را بين مردم باز کند و به نظر مي رسد براي افزايش تشويق به توليد محتوا در اين زمينه لازم است سياستهايي در نظر گرفته شود. علاوه بر اين لازم است بسترهاي مناسب براي ارائه محتـوا از طريـق IP Media نيز به وجود بيايد. چرا که دريافت سيگنال بر روي سيستم اينترنت و ADSL نيازمند افزايش دسترسي مشترکان به شبکه اينترنتي است که اين امر نيز مي تواند با گسترش فيبر نوري در کشور محقق شود. همچنين پخش IP Media نيازمند اتصال به پهناي باند اينترنت جهاني نيست و محتواي آن مي‌تواند روي اينترانت قرار گيرد که اين مزيتي براي توليد محتواي داخلي روي شبکه ملي اطلاعات به حساب مي آيد. تلويزيون اينترنتي که محتواي آن را صدا و سيما تهيه مي کند در حال حاضر در شهرهاي مختلفي مانند تهران، تبريز، اصفهان، مشهد، يزد و قزوين راه‌اندازي شده است. از سوي ديگر با توجه به اينکه انحصار پخش صدا و تصوير فراگير در اختيار سازمان صداوسيما است، مجوز براي ارائه امکانات IP Media بايد از سوي کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات به شرکتهاي مايل به ارائه اين امکانات اعطا شود.

تصميم نهايي چه شد؟
در هر حال دبير کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات راديويي از تصويب پيش‌نويس اصول حاکم بر پروانه ارائه خدمات پخش محتواي صوتي و تصويري مبتني بر پروتکل اينترنت (IP Media) خبر داد.

علي‌اصغر عميديان درباره اين پيش نويس گفت: "بر اساس اين مصوبه دارنده پروانه مي‌تواند به صورت غيرانحصاري با استفاده از شبکه‌هاي ارتباطي ايجاد شده از سوي فراهم‌کنندگان شبکه، نسبت به انتشار تعاملي محتواي صدا و ويدئوي مجاز، مبتني بر پروتکل اينترنت و بر بستر باند پهن اقدام کند".

به گفته وي، ميزباني محتواي صدا و ويدئوي موضوع پروانه، بايد در داخل کشور بوده و در مواردي که طبق قوانين و مقررات کشور درباره محتواهاي صدا و تصوير، اخذ مجوز از سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و ساير مراجع الزامي باشد، دارنده پروانه موظف است قبل از ارائه محتوا، مبتني بر پروتکل اينترنت و بر بستر باند پهن، مجوزهاي لازم را دريافت کند.

  منابع:     BYTE     isna  
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس